Creșteri de peste 12,5% ale primelor de asigurare auto

Creșteri de peste 12,5% ale primelor de asigurare auto

Un nou șoc pentru consumatori, cu primele de asigurări auto care cresc vertiginos și într-adevăr într-o perioadă financiară dificilă, cu portofelele care s-au secat după taxele școlare și uleiul de încălzire.
O mașină de 20 de ani, de 1400 cmc, care a plătit o primă anuală de 280 EUR, ajunge la 315 EUR, o creștere de 35 EUR sau 12,5%.

Creșterea a fost așteptată de mult timp, spun jucătorii de pe piață, dar coronavirusul a încetinit-o. Dar acum, cu costul crescut al reparațiilor, deoarece piesele de schimb au luat dealul, era inevitabil.

Este tipic ca un far de mașină coreeană care a costat 150 de euro în septembrie 2021 să fi ajuns la 179 de euro, o creștere de 19%.

Experții vor spune însă că și astăzi, odată cu creșterile, șoferii pot economisi bani dacă au posibilitatea de a plăti forfet sau în rate prin intermediul unui card pentru contracte mai lungi, lucru pe care consumatorii îl știu și mulți îl preferă deja.

De exemplu, pentru o mașină mică de 1000 de metri cubi, de 2 ani cu sediul în centrul Atenei și un șofer cu permis de 16 ani și 37 de ani va avea o reducere de 40% într-un contract de douăsprezece luni cu pachetul de bază costă de la 108 la 188 de euro în timp ce costul crește dacă acoperirea este de trei luni la 37 la 55 de euro, adică costul pe an chiar dacă nu există o nouă creștere va fi de la 148 la 220 de euro, adică șoferul va renunța la dubla banii.

Costurile mari oricum sunt doar pentru acoperirile care sunt absolut obligatorii prin lege si daca cineva se gandeste sa nu le faca si ramane neasigurat, poate fi sigur ca platforma electronica il va depista si va gasi amenda in emailul lui.

Municipalitățile din Attica sunt în așteptare din cauza vremii rea „EVA”