Un suspect a fost arestat în incendiul care a izbucnit pe insula Samos

insula Samos

Incendiul a izbucnit într-o zonă împădurită de lângă Mănăstirea Fronta de pe insula Samos și s-a extins rapid scăpat de sub control din cauza vântului puternic care sufla în zonă cu o putere de 5-6 Beaufort.

Autoritățile locale au dispus evacuarea satului Forlios, cu o populație de peste 300 de locuitori, în această după-amiază, din motive de precauție, s-a informat.

Peste 50 de pompieri cu multe vehicule și zeci de voluntari, pe lângă două avioane de stingere a incendiilor, sting incendiul. Pe insulă au fost trimiși și 14 pompieri la bordul a 6 vehicule din portul Pireu de pe continent.

„Avem un incendiu care se deplasează cu vânturile de sud, spre partea de nord a insulei și spre vest”, a declarat șeful serviciului de pompieri Samos pentru site-ul de știri local SamosToday.

Marți seara devreme, ANT1 TV a raportat că un bărbat de 80 de ani a fost arestat pentru că era considerat responsabil de incendiu. Nu s-au anunțat încă detalii suplimentare.

Este primul incendiu major din acest an în Samos, Grecia, care vede arderea în fiecare vară de mii de acri de pădure și terenuri agricole.

Multe dintre incendii s-au datorat incendiilor, precum și din neglijență.

Pericol nuclear în Ucraina România va distribui pastile cu iod