Cehia condamnă comentariile lui Erdogan împotriva Greciei

Erdogan împotriva Greciei

Republica Cehă, care deține în prezent președinția rotativă a Uniunii Europene, a condamnat declarațiile recente făcute de președintele turc Recep Tayyip Erdogan împotriva Greciei drept „inacceptabile”.

Într-un mesaj pe Twitter de sâmbătă, Ministerul de Externe ceh a spus că consolidarea dialogului dintre Uniunea Europeană și Turcia este unul dintre „obiectivele” președinției cehe. Ea a adăugat că „amenințarea inacceptabilă la adresa statelor membre ale Uniunii Europene, precum amenințarea adresată Greciei în recentul discurs al președintelui Erdogan.

Vorbind la un festival de tehnologie a aviației din orașul Samsun din Marea Neagră, unde Turcia a demonstrat sâmbătă un prototip de dronă de luptă, Erdogan a amenințat Grecia.

Vorbind unei mulțimi din regiunea Mării Negre, astăzi, sâmbătă: “Grecia, aruncați o privire asupra istoriei. Dacă mergeți înainte, veți plăti un preț mare”.

brusc în timpul nopții
În plus, el a menționat orașul Izmir, spunând: „Avem un cuvânt pentru Grecia, nu uitați Izmir”, referindu-se la orașul de la Marea Egee, pe care grecii îl numesc Smirna.

Ministerul grec de Externe a emis sâmbătă o declarație în care afirmă că nu va urma Turcia în „îngrozitorul ei cotidian” de declarații și amenințări.

„Vom informa aliații și partenerii noștri cu privire la conținutul declarațiilor provocatoare”, se arată în declarație.

Oficialii greci spun că sunt pregătiți pentru o perioadă de tensiuni mari cu Turcia care ar putea dura cel puțin până la ultimele alegeri parlamentare și prezidențiale programate pentru iunie 2023.

Salonic: Imagini de distrugere – Drumuri au fost spălate, tuneluri închise, standul TIF inundat