Școli: Cursuri, examene și măsuri de protecție

examene și măsuri de protecție

Odată cu revenirea elevilor din vacanțele de Paște pe 3 mai, începe încet numărătoarea inversă până la sfârșitul anului școlar.

Pentru prima dată, factorii de ponderare ai cursurilor examinate pentru admiterea în Învățământul Superior au fost stabiliți chiar de instituțiile de învățământ superior, fapt care poate duce la diferențe în calcularea punctelor. „Debutul” lor va fi și testele de diagnosticare sau altfel „PISA greacă”.

Ultima zi de cursuri pentru Liceele Generale și Profesionale de Zi și Sera este 20 mai, pentru Licee 30 mai și pentru Grădinițe și Școli Primare 15 iunie.

Examenele din Liceu vor avea loc în perioada 1-15 iunie și în Liceu în perioada 23 mai – 15 iunie.

Miercuri, 18 mai 2022, începe „PISA greacă” la disciplinele Limba greacă modernă și Matematică pentru 6.000 de elevi ai clasei a VI-a a școlilor primare și 6.000 ai clasei a III-a a Gimnaziilor.

Examenele sunt obligatorii, dar rezultatele vor fi colectate anonim și nu vor fi luate în calcul în notele elevilor.

În ceea ce privește Examenele Panhelene, pentru studenții GEL sunt programate în perioada 3-10 iunie, în timp ce pentru absolvenții EPAL în perioada 2-17 iunie.

Cursurile Speciale vor fi examinate în perioada 18-30 iunie.

În acest an, coeficienții de pondere pe curs examinați la nivel național au fost stabiliți printr-o hotărâre a Senatului IIS relevant pentru fiecare Școală, Departament sau Direcție introductivă a Departamentului. Dat fiind faptul că factorii de ponderare ai cursurilor, așa cum sunt stabiliți de Instituții, în unele cazuri diferă între școli, departamente sau direcții introductive ale aceleiași discipline, pot exista diferențe în calcularea punctelor candidaților.

Fără autotest, dar cu măști

Se reamintește că după sărbătorile pascale, elevii vor intra în școli fără autotestări, dar se va menține măsura utilizării sistematice a măștii.

Screeningul duplicat în școli se va concentra acum pe persoanele cu simptome.

În cazul în care un copil este diagnosticat cu demență, toți colegii de clasă vor fi testați imediat cu două (auto)testări de autodiagnosticare în prima și a patra zi de la diagnosticarea cazului.

Copilul se va întoarce la școală la cel puțin 24 de ore după ce febra s-a diminuat complet.

Călătorii de Paște se întorc la Atena: Întârzieri la taxe și autostrăzi