Piața imobiliară greacă: Schimbările uriașe aduc noi promisiuni și provocări în 2024

Piața imobiliară a Greciei trece printr-o perioadă extraordinară de transformare majoră, deoarece regulile se schimbă după ce țara a ieșit dintr-o fază dificilă, iar proprietatea a cunoscut un boom uriaș, ceea ce a determinat guvernul să ia măsuri drastice pentru a răspunde nevoilor acestei piețe vitale.
În 2024, se așteaptă ca anul acesta să devină un punct de cotitură decisiv în harta imobiliară grecească. Brokerii ar trebui să reacționeze cu atenție la aceste schimbări pentru a evita surprize dăunătoare în viitor.
Printre modificările cele mai notabile este că proprietarii de imobile care profită de închirieri pe termen scurt se găsesc obligați să deschidă cărți la fisc, unde acum sunt considerați antreprenori și supuși taxei pe valoarea adăugată.


Oricine intenționează să cumpere o proprietate trebuie să știe că plata prețului trebuie făcută într-un cont bancar, în caz contrar, dacă plata este în numerar, contractele sunt considerate nevalide.Într-un context similar, proprietarii de case care le-au asigurat împotriva dezastrelor naturale sunt de așteptat să beneficieze de taxe reduse, în timp ce cei care efectuează renovări vor primi o deducere fiscală anuală de până la 3.200 de euro pe o perioadă de cinci ani.
Aceste schimbări vin ca parte a eforturilor guvernului de a simplifica procesele de transfer al proprietăților, pe măsură ce a lansat Dosarul digital de transfer imobiliar, o schimbare calitativă în acest context care întărește tendința către tehnologie și reduce procedurile pe hârtie.
Pe scurt, proprietarii de proprietăți greci se confruntă cu o perioadă critică de tranziție, cu noi promisiuni și provocări care îi obligă să se adapteze pentru a se asigura că proprietățile lor prosperă pe această piață dinamică.