Avertismente internaționale cu privire la amenințările nucleare ale lui Putin

Avertismente internaționale cu privire la amenințările

După ce președintele rus Vladimir Putin a acuzat, astăzi, miercuri, Occidentul că practică șantajul nuclear împotriva țării sale, subliniind că „Moscova are multe arme de distrugere în masă pentru a răspunde.

Secretarul britanic de externe Gillian Keegan a declarat că discursul lui Putin de astăzi reprezintă o escaladare îngrijorătoare, subliniind necesitatea de a lua în serios aceste amenințări.

Ea a adăugat: „În mod clar, trebuie să o luăm în serios, pentru că nu deținem controlul asupra situației și nu sunt sigură că nici el deține controlul asupra situației. Aceasta este o escaladare clară”.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a considerat că mobilizarea parțială a armatei ordonată de Putin este o „escaladare suplimentară periculoasă a conflictului”, menționând că guvernul german are în vedere un răspuns la acesta.

În discursul său înregistrat, care a fost difuzat anterior la televiziunea de stat, Putin a confirmat că țara sa deține arme avansate de distrugere în masă și că forțele sale sunt capabile să le folosească dacă unitatea sau suveranitatea Rusiei este amenințată.

El a avertizat că Rusia este gata să-și folosească „toate mijloacele sale defensive” pentru „a se proteja”, subliniind că „nu este doar o păcăleală”.

O mașină din Atena-Corint a luat foc în timp ce se deplasa – Vezi videoclipul