Rusia acuză Washingtonul că a efectuat un „atac cibernetic” la scară largă împotriva sa

Rusia acuză Washingtonul

Rusia a acuzat astăzi Statele Unite că au condus o campanie masivă de „atac cibernetic” cu sute de mii de atacuri rău intenționate zilnic, în timpul invaziei ruse a Ucrainei.

Departamentul de Stat a declarat că atacurile cibernetice au vizat mass-media, infrastructura critică și sistemele de susținere a vieții.

„Sursele atacurilor cibernetice vor fi identificate, iar autorii vor fi inevitabil trași la răspundere pentru acțiunile lor, în conformitate cu legea”, se arată în comunicatul rus.

Iar rețeaua de știri americană NBC News a raportat luna trecută că președintelui american Joe Biden i s-au prezentat opțiuni, inclusiv dezactivarea internetului, a electricității și a căilor ferate rusești. Dar Casa Albă a descris raportul ca fiind „departe de realitate”.

Biden a subliniat că Rusia poate plănui un atac cibernetic asupra Statelor Unite, dar Kremlinul a negat acest lucru.

Ministerul rus de Externe a declarat că crede că guvernul ucrainean – care a anunțat crearea unei „armate de tehnologie a informației” în februarie – a fost implicat și a lansat un „atac cibernetic agresiv”.

Divizia de securitate cibernetică a companiei ruse de telecomunicații Rostelecom și Ministerul rus al digitalizării au raportat atacurile cibernetice.

Incendiu imens într-o parcare din Ano Lucia – video