Grecia.. Întoarcere în siguranță și în siguranță: o circulară preventivă pentru întoarcerea elevilor în sălile de clasă

Prin eforturile continue de a asigura siguranța elevilor și profesorilor în lumina provocărilor în curs legate de pandemia de coronavirus, Ministerul Educației a emis o circulară importantă care vizează implementarea unor măsuri preventive importante în școli.
Acești pași au fost întreprinși pe baza orientărilor Organizației Naționale pentru Sănătate Publică (EODY), care își propune să protejeze comunitatea școlară de transmitere și să reducă răspândirea virusului SARS-CoV-2 și a bolilor conexe.
Circulara include un set de instrucțiuni și măsuri preventive pe care elevii, profesorii și lucrătorii școlii trebuie să le respecte cu atenție. Printre aceste măsuri se numără spălarea regulată a mâinilor cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde și utilizarea dezinfectantelor pe bază de alcool.

Măsurile includ, de asemenea, îmbunătățirea ventilației în sălile de clasă prin deschiderea regulată a ferestrelor, evitarea adunărilor mari și asigurarea distanței sociale.
Dacă apar simptome similare unei infecții respiratorii, elevii sunt încurajați să stea departe de școală și să rămână acasă până când simptomele s-au diminuat și au trecut cel puțin 24 de ore de când febra s-a diminuat fără a utiliza medicamente pentru ameliorarea febrei.
Acești pași și orientări preventive sunt considerate o parte esențială a eforturilor cuprinzătoare care trebuie întreprinse pentru a asigura o întoarcere sigură și sănătoasă la viața școlară. Acesta reflectă angajamentul autorităților educaționale de a păstra siguranța și sănătatea generațiilor viitoare și de a realiza un mediu educațional sănătos și sigur pentru toți.
În ciuda provocărilor generate de circumstanțele actuale, respectarea acestor măsuri preventive rămâne vitală pentru realizarea unui mediu de învățare sigur și securizat.