Creșterea coronavirusului: temerile cresc, iar vârful poate fi pe drum în trei săptămâni

Situația globală a sănătății este martoră la o escaladare îngrijorătoare, cu o creștere a cazurilor de coronavirus și a infecțiilor respiratorii și avertizări că vârful valului actual se apropie într-o perioadă estimată de trei săptămâni, potrivit previziunilor recente de sănătate.

Sărbătorile de vacanță au fost un factor major în creșterea cazurilor, iar pe măsură ce elevii se întorc la școală, EODY și-a emis recomandările puternice, dar condițiile de sănătate rămân o îngrijorare.

Cifrele actuale indică faptul că aproximativ 1.500 de pacienți sunt tratați în clinicile spitalicești Covid și 95 de cazuri în unitățile de terapie intensivă, punând o presiune enormă asupra infrastructurii de sănătate. Departamentele de urgență continuă să înregistreze o rată ridicată de 250 de pacienți pe zi.

play-sharp-fill

Odată cu creșterea cazurilor de gripă și infecții respiratorii, presiunea asupra spitalelor crește pe măsură ce numărul pacienților în stare critică și vârstnici care au nevoie de îngrijiri medicale crește.

Cardiologul EKPA, dr. Konstantinos Tsiofis, îndeamnă să se evite adunările, să respecte purtarea constantă a măștilor și să direcționeze pacienții către un medic dacă simptomele virusului par să primească tratament.

Cazurile de spitalizare au fost martorii unei creșteri continue în ultimele săptămâni, ceea ce necesită prudență extremă și respectarea strictă a liniilor directoare de sănătate”, potrivit dr. Dimitris Paraskevis, profesor de epidemiologie.

Pe baza statisticilor și așteptărilor actuale, valul actual este de așteptat să atingă apogeul în 2-3 săptămâni, iar experții subliniază importanța aderării la măsurile preventive pentru limitarea răspândirii virusului.

În ceea ce privește elevii, Ministerul Educației a confirmat că cei infectați cu Coronavirus pot rămâne acasă până la cinci zile fără impactul absenței lor.

În acest context critic, el solicită tuturor să coopereze pe deplin cu autoritățile sanitare și să urmeze instrucțiunile preventive pentru a asigura siguranța tuturor și a limita răspândirea virusului periculos.