Mănăstirea lui Agios Ephraim din Nea Makri

Agios Ephraim din Nea Makri

Sfântul Efrem: Mănăstirea Sfântul Efrem din Nea Makri este una dintre cele mai vechi mănăstiri. Mulți călugări și preoți au rămas acolo și s-au rugat Domnului.
În anii stăpânirii turcești au avut loc masacre mari și barbare, unde mănăstirea a fost distrusă.

Mănăstirea lui Agios Ephraim din Nea Makri

Sfânta Mănăstire Buna Vestire a Maicii Domnului, Mănăstirea Sfântului Efrem din Nea Makri este situată pe Muntele Amon (muntele curaților) – Pentelikon, în zona Xilokeriza, pe latura de est a Muntelui Pentelikon, în poziția sa inițială încă din al 10-lea d.Hr. X. secol de funcționare vechi androa a Sfintei Mănăstiri Evangelismou Theotokos.

Mănăstirea lui Agios Ephraim din Nea Makri

În Sigiliul Patriarhal al Patriarhului Ecumenic Neophytos din 10 mai 1611, care astăzi se păstrează la Biblioteca Națională din Atena, Sfânta Mănăstire este denumită Genesion tis Theotokou, Mănăstirea Patriarhală Stavropegiaki, așa cum deja în 1576 sub Patriarhul Ecumenic al II-lea. , înainte de a fi redenumită ilegal și arbitrar Agia Paraskevi, sub albanezi.

Mănăstirea lui Agios Ephraim din Nea Makri

Din al 10-lea d.Hr secolului pe Muntele Nisipurilor – Pendelikon au existat numeroase schituri, împrăștiate în toată zona muntelui.

Această Sfântă Mănăstire a fost reînființată ca mănăstire de femei în anul 1945 de regretata profesor și ctitor călugăriță Makaria Desypri cu același nume de Geneza Maicii Domnului și în anul 1975 a fost redenumită prin Hotărâre ministerială I.M. Buna Vestire a Maicii Domnului, așa cum a fost numele său fondator inițial și care a fost dezvăluit în mod miraculos Sfintei Maici Makaria, așa cum Cortul Sfântului Mare Mucenic Efrem Făcătorul de Minuni i-a fost dezvăluit în mod miraculos în 1950.

Mănăstirea lui Agios Ephraim din Nea Makri

Kalo Ambeli: Plaja din peisajul stâncos și sălbatic din Serifos, cu ape cristaline