Creșterea Prețurilor la Carburanți și Îngrijorarea Legată de Uleiul de Încălzire înainte de Iarnă

Prețurile petrolului sunt pe o traiectorie ascendentă, ceea ce stârnește îngrijorări cu privire la costurile energiei și disponibilitatea combustibilului în timpul sezonului rece. În săptămâna următoare, se anticipază noi creșteri ale prețurilor la motorină și benzină, în timp ce există o preocupare majoră cu privire la prețurile la care va începe distribuția uleiului de încălzire la 15 octombrie.

Șoferii se confruntă cu cerințe financiare din ce în ce mai mari pentru aceleași deplasări zilnice. Creșterea constantă a prețurilor la carburanți continuă să pună presiune asupra bugetelor familiale.

Prețul mediu al benzinei în întreaga țară a depășit deja 2 euro pe litru, înregistrând o creștere de aproape 10% în ultimele două luni. Pe 1 septembrie, acesta era de 1,99 euro, pe 1 august de 1,95 euro, iar pe 1 iulie de 1,86 euro pe litru.

play-sharp-fill

Aceasta înseamnă că cineva care parcurge aproximativ 700 de kilometri pe lună va trebui să plătească cu aproximativ 10 euro mai mult decât în iulie pentru aceeași distanță. În Heraklion, prețul a depășit deja 2 euro pe litru și este în creștere.

La nivel global, prețul petrolului a crescut cu peste 10% într-o lună. Motivele cheie ale acestui avans sunt reducerea producției de petrol cu 1,3 milioane de barili pe zi din țările OPEC, estimările privind deficite semnificative de până la 3,3 milioane de barili pe zi, creșterea activității economice în China, care duce la o cerere crescută de energie, și deprecierea recentă a euro față de dolar, ceea ce face importurile de petrol mai scumpe.

De asemenea, situația din Libia, unde producția de petrol este afectată grav, ridică preocupări semnificative, având în vedere că aceasta este o sursă importantă de petrol pentru Europa, furnizând aproximativ 1 milion de barili pe zi.

Share the news with your friends