Poliția greacă a distrus o rețea de prostituție care vizează eleve minore din Atena

Eforturile poliției grecești din Atena au condus joi la arestarea a trei persoane suspectate de implicare într-o rețea de prostituție a copiilor despre care s-a constatat că ar fi exploatat eleve minore sub 15 ani în infracțiuni oribile, inclusiv abuz sexual.
Rețeaua criminală, formată dintr-o femeie în vârstă de treizeci de ani și doi bărbați, s-a dovedit că vizează fete tinere cu scopul de a le exploata și de a le împinge către clienți bogați. Operațiunile de arestare au fost efectuate în diferite zone ale Atenei, deoarece această lovitură de securitate de succes s-a bazat pe informații precise ale informațiilor.
Potrivit anchetei, femeia de 31 de ani a jucat un rol major în „vânarea” elevelor minore și, după ce le-a convins să participe la aceste activități ilegale, le-a împins în clienți.

Verificările de securitate efectuate în zonele Ikali, Kolonos și Koridalos au dus la arestarea celor implicați și au fost deschise dosare împotriva altor 6 persoane suspectate de implicare în acest caz oribil.
De asemenea, s-a stabilit că infracțiunile au fost comise în 2022 și 2023, femeia obligându-și victimele, de 15, 16 și 17 ani, să se prostitueze într-un hotel central din capitală.
Tânărul de 33 de ani este suspectat că a postat imagini cu copii online și a fost în contact cu clienți bogați, în timp ce bărbatul de 55 de ani este suspectat că a comis infracțiuni sexuale la domiciliul său.
În timpul raidurilor au fost ridicate și cantități mari de probe digitale, întărind rolul autorităților în reprimarea acestei rețele criminale periculoase.