Grecia.. O reducere semnificativă a prețurilor energiei electrice de consum pentru luna februarie

Grecia.. O reducere semnificativă a prețurilor energiei electrice

Furnizorii de energie din Grecia au anunțat o reducere semnificativă a prețurilor la energie electrică pentru februarie, Public Power Corporation (PPC) afirmând că prețul său a scăzut cu 57-64% față de ianuarie.

Prețul final pentru consumator depinde de valoarea subvenției pentru consumul de energie electrică anunțată lunar de Ministerul Mediului și Energiei. Subvențiile sunt stabilite la un nivel care să asigure menținerea prețului final al PPC – care este considerată cea mai mare resursă de energie din țară – la nivelul de 15-16 cenți pe kilowatt-oră.

PPC a spus că tarifele sale în februarie sunt de 19,9 cenți/kWh pentru primii 500 kWh, comparativ cu 48,9 cenți/kWh în ianuarie; 21,1 cenți/kWh pentru consum peste 500/kWh (sub 50,1 cenți/kWh); și 15,8 cenți/kWh pentru tariful peste noapte (de la 44,8 cenți/kWh).

Tarifele reduse sunt atribuite unei scăderi semnificative a prețurilor la Hellenic Energy Exchange, unde prețurile cu ridicata au scăzut săptămâna trecută pentru prima dată într-un an și jumătate, la 58 de euro pe MWh, față de 195 de euro/MWh la începutul acestei luni.

Evoluțiile reflectă, de asemenea, scăderea cererii de energie de până acum atât în ​​Grecia, cât și în Europa, din cauza iernii blânde, a accentului pus pe suficiența gazelor naturale și a scăderii prețurilor gazelor la Bursa de Valori Olandeză.