DYPA OAED: Deschizând Drumul către Noi Locuri de Muncă

DYPA OAED (Organizația Echilibrului Forței de Muncă) implementează în prezent 10 programe de subvenții pentru crearea de noi locuri de muncă, care vizează diferite categorii de șomeri și acoperă întreg teritoriul Greciei. Aceste programe au ca scop stimularea angajării și susținerea dezvoltării economice, oferind subvenții de până la 100% și sume totale de până la 17.000 de euro pentru fiecare nouă poziție creată.

Mai în detaliu:

1  Există un “Program de granturi pentru inițiative de afaceri destinate angajării tinerilor profesioniști, cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani, care fac parte din grupuri sociale marginalizate, precum romii”. Acest program este inclus în cadrul Programului Operațional Regional al Greciei de Vest, pentru perioada 2014-2020.

2  Un alt program de granturi sprijină angajarea a 1.000 de șomeri cu vârste între 30 și 66 de ani în Regiunea Macedonia de Est și Tracia.

3  Un program de preangajare este dedicat susținerii a 15.000 de tineri șomeri, cu vârsta de până la 29 de ani, în Regiunile Attica și Macedonia Centrală.

4  Pentru sectorul economiei verzi și pentru femei, există un program special de subvenții pentru angajarea a 5.000 de șomeri cu vârste cuprinse între 18 și 66 de ani.

5  În Unitatea Regională Evia, două programe de preangajare se adresează fiecunoiască câte 300 de tineri șomeri, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, în întreprinderile din sectorul privat și public, precum și în agenții și organizații cu activități economice regulate din municipiile Istiaea-Edipsos și Mantoudi – Limni – Agia Anna.

6  O altă inițiativă se axează pe 3.000 de tineri șomeri, cu vârste între 18 și 29 de ani, din regiunile Macedonia de Vest și Peloponez, care au fost afectate de dezindustrializare.

7  Un program de granturi pentru afaceri are ca scop angajarea a 3.000 de șomeri cu vârste de 56 de ani și peste, care au finalizat deja Programul Grant pentru Ocuparea Șomerilor de Lungă Durată, cu vârste cuprinse între 55 și 67 de ani.

8  Există un program special de granturi pentru ocuparea forței de muncă, care se adresează a) 3.000 de șomeri din grupuri sociale vulnerabile și speciale și b) 7.000 de șomeri care întâmpină obstacole în integrarea sau reintegrarea lor pe piața muncii.

9  Un alt program de granturi pentru afaceri are ca obiectiv angajarea a 10.000 de șomeri de lungă durată cu vârste de 45 de ani și peste, în zonele cu rate ridicate de șomaj.

10  În plus, există un program special de ocupare a forței de muncă pentru șomeri de lungă durată, cu vârste între 55 și 67 de ani.

Aceste programe reprezintă inițiative importante pentru a stimula piața muncii și a oferi noi oportunități de angajare în diferite regiuni și pentru diferite categorii de șomeri din Grecia.

Share the news with your friends