Pericolul poluării apei ca urmare a dezastrelor naturale ce ar trebui să evite populația

După dezastrul devastator, Larissa este încă îngropată în apă, iar Volos nu a fost alimentat cu apă pentru a șaptea zi.

În același timp, riscul pentru sănătatea publică rămâne ridicat, deoarece există un risc crescut de răspândire a bolilor infecțioase. Ministerul Sănătății îndeamnă populația să bea doar apă îmbuteliată.

Potrivit ministrului adjunct al Sănătății, în regiune există două surse principale de boli infecțioase: ingestia de apă contaminată și orice contact cu animalele moarte.

Este important ca populația să fie conștientă de faptul că apa este potențial contaminată deoarece, pe lângă materialele transportate, conține și rămășițe de animale moarte, așa că cetățenii ar trebui să evite contactul cu apa contaminată chiar și din mare, pentru că în cele din urmă curge totul. in mare.

Reprezentantul Ministerului Sănătății mai notează că serviciul de epidemiologie sanitară efectuează tot felul de verificări în direcția menționată. Prelevarea de probe de apă și testarea adecvării se face în fiecare regiune, iar în acele regiuni în care alimentarea cu apă a fost deja restabilită, în această etapă se recomandă folosirea apei de la robinet doar pentru lucru, iar pentru băut, de asemenea, este indicat să se folosească numai îmbuteliată. apă.

Share the news with your friends