Prim-ministrul grec sugerează zilele maxime de închiriere pentru Airbnb

Zile maxime de închiriere pentru Airbnb
ATENA GRECIA – Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a semnalat noi măsuri potențiale de înăsprire a reglementărilor privind Airbnb și chiriile pe termen scurt, inclusiv limitarea numărului de zile de închiriere permise.
Într-un interviu acordat miercuri pentru Action24, Mitsotakis a spus: „Am impus deja restricții și cerințe celor care folosesc Airbnb în scopuri comerciale. „Vom discuta durata potrivită pentru proprietățile închiriate pe termen scurt.”

Această declarație vine în lumina unei creșteri uriașe a utilizării Airbnb, care a dus la o penurie de case disponibile pentru închiriere pe termen lung și la o creștere a prețurilor de închiriere și imobiliare. Guvernul a anunțat duminică intenția de a lua în considerare introducerea de stimulente fiscale pentru a încuraja chiriile pe termen lung și de a impune sancțiuni mai aspre pentru nerespectare.
Aceste modificări sunt programate să intre în vigoare în toamnă. Datele colectate în timpul sezonului turistic de vară vor fi folosite pentru a evalua impactul reglementărilor implementate la 1 ianuarie care au clasificat închirierea mai multor proprietăți drept activitate comercială care necesită taxe și TVA corespunzătoare.