OAED: Acestea sunt cele șase modificări ale bonusurilor care sunt valabile de luni

OAED Acestea sunt cele șase modificări

Șase modificări majore în politica de șomaj a OAED pentru șomeri vor intra în vigoare de Luni Mare, 18 aprilie, după adoptarea proiectului de lege „Jobs Again” de către Plenul Parlamentului de joi.

Mai exact, cele șase modificări care vor intra în vigoare de luni viitoare sunt:
– Se introduce indemnizația de muncă , 50% din indemnizația de șomaj, pentru șomerii subvenționați care își găsesc un loc de muncă, care vor primi în continuare jumătate din indemnizația de șomaj pe lângă salariu.

– Se introduce un bonus de 300 de euro pentru șomerii de lungă durată (peste 5 ani) care pregătesc un plan individual de acțiune digital pentru a ajuta mai activ la reintegrarea pe piața muncii.

– Se introduc criterii de venit – aceleași cu cele aplicabile indemnizației de încălzire – ca și în restul Europei, pentru menținerea în registrul digital al șomajului și păstrarea indemnizațiilor și beneficiilor asociate acestuia. Criteriul de venit de 20.000 de euro care intră ca „cutter”, va fi incremental – precum indemnizația de încălzire în funcție de copii – iar în cazul în care șomerul depășește limita, acesta nu își pierde indemnizația, ci alte beneficii precum , transport gratuit, Turism Social și punctaj la locul de muncă.

– Radierea din registrul DIPA se activeaza timp de doi ani dupa trei refuzuri ale posturilor potrivitemuncă. Șomerul își va face CV-ul și profilul postului împreună cu consilierul său de muncă, care îl va informa atunci când își găsește un loc de muncă care să corespundă calificărilor și serviciului său anterior. Daca salariatul se prezinta la programarea la angajator si nu este selectat, acesta ramane subventionat, dar nu daca refuza de trei ori posturile pe care le merita, angajatorului propus. Măsura nu se referă la primele 12 luni de subvenție. in timp ce in ceea ce priveste criteriul de venit de 20.000 de euro care este inclus ca “taietor”, acesta a spus ca este un criteriu cu majorare – precum indemnizatia de incalzire in functie de copii – iar in cazul in care somerul depaseste limita, nu își pierde alocația, dar alte beneficii precum călătoriile gratuite, Turismul Social și notarea locurilor de muncă.

– Reforma de formare este implementată pentru a răspunde nevoilor economiei și pentru prima dată în Grecia se creează conturi individuale de competențe în care se va înregistra pregătirea șomerilor și a angajaților.

– Salariile furnizorilor și stagiarilor sunt legate de rezultatele formării și pentru prima dată sunt deschise porțile universităților publice pentru șomeri și pentru cei angajați.

Coronavirus: Fără autotestare după Paște pentru elevii din școli – Ce se va aplica măștilor