Grecia se confruntă cu un val de căldură în iunie, primul val de căldură din 2024

Avertismente meteorologice

Grecia se confruntă cu primul val de căldură al anului la începutul lunii iunie, meteorologii avertizând despre o creștere semnificativă a temperaturilor care va dura cel puțin o săptămână.
Temperaturile sunt de așteptat să înceapă să crească din weekend (1-2 iunie 2024) și vor ajunge la 30 de grade Celsius, urmând să continue să crească până la 38 de grade Celsius până luni, 4 iunie. Temperaturile se vor menține ridicate până la sfârșitul primei săptămâni a lunii iunie, fiind așteptată o ușoară scădere în weekend.
Cele mai afectate zone

Potrivit meteorologului Giorgos Tsatravilias, valul de căldură va lovi puternic centrul și sudul Greciei, deoarece zonele afectate includ

Tesalia
Macedonia Centrală
Beotia
Phthiotida
Etoluakarnania
Peloponez
Creta
Dodecanezul
Tsatravilias a confirmat că temperaturile vor depăși 35-36 de grade Celsius în mai multe zone și este posibil să se apropie sau să depășească 40 de grade în unele locuri.

Prognoza temperaturii pentru Attica și Salonic

În Attica se așteaptă să atingă temperaturile după-amiezii

Sambata 1/6 31 grade Celsius
Duminică 2/6 33 grade Celsius
Luni 3/6 37 grade Celsius
Marți 4/6 38 grade Celsius
În orașul Salonic se așteaptă să atingă temperaturile

Sambata 1/6 31 grade Celsius
Duminică 2/6 33 grade Celsius
Luni 3/6 36 grade Celsius
Marți 4/6 37 grade Celsius
Grecia a cunoscut temperaturi peste media sezonieră la mijlocul lunii mai, deoarece combinația dintre temperaturile ridicate și praful din deșert a făcut vremea insuportabilă în multe zone. Temperaturile sunt de așteptat să atingă 38 de grade Celsius în sudul Greciei, inclusiv în insula Creta.
Grecia rămâne pregătită să facă față valului de căldură așteptat, deoarece toate părțile implicate sunt chemate să ia măsurile necesare pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a se adapta la condițiile meteo dure.