Incendiu la Alexandroupoli: Biserica istorică din Aetokhor a fost incendiată complet

În acest moment, incendiul din Alexandroupoli este încă scăpat de sub control, pompierii stinge incendiul cu eforturi titane folosind avioane de apă. Ajutorul armatei elene, al poliției elene, al pompierilor voluntari și al autorităților locale este de asemenea important.

Din păcate, pe măsură ce incendiul continuă, pagubele materiale sunt deja evidente.

Case, mașini și chiar Biserica Schimbarea la Față a Mântuitorului din Aetokhor au fost arse în totalitate. De fapt, imaginea din interiorul bisericii este șocantă pentru că nu a mai rămas nimic în picioare în biserică.

Aetokhori este una dintre așezările care au luptat cu un incendiu puternic în timpul nopții. Pompierii fac totul pentru a împiedica pătrunderea incendiului în curțile caselor. Mai mulți pompieri au fost transportați la spital cu probleme respiratorii.

Incendiul, care a început sâmbătă, a scăpat de sub control în această dimineață (20/08), iar incendiul amenință acum satul Loutro. În acest moment, opt așezări au fost evacuate.

În plus, populația a fost evacuată din satul Lutro. La o adunare generală desfășurată în euro, s-a decis consolidarea forțelor aeriene.

Vânturile își schimbă în mod constant direcția, ceea ce face eforturile de stingere a incendiilor și mai dificile. Forța de pompieri a fost întărită și la fața locului lucrează în total 176 de pompieri, 10 grupuri de pietoni cu 48 de vehicule, pompieri voluntari și forțele armatei grecești.