Copilul țipa de durere-  O Fetiță de 4 Ani Suferă Arsuri Grave de la o Anemonă de Mare

Rezumatul stirilor

Șoc la Plajă Fetiță de 4 Ani Grav Rănită de o Anemonă de Mare

O zi obișnuită la plajă s-a transformat într-un coșmar pentru o familie pe plaja Agios Georgios Pelasgias din Fthiotida. O fetiță de doar 4 ani a suferit arsuri grave după ce a intrat în contact cu o anemonă de mare în timp ce se juca în apă. Mama micuței a povestit cu groază cum copilul ei a început să țipe de durere provocând panică printre cei prezenți.

Detalii de știri

„Copilul țipa de durere” a relatat mama fetiței explicând că tratamentul va dura cel puțin șase luni din cauza umflăturii severe. Pentru a evita cicatricile permanente micuța va trebui să stea departe de soare în tot acest timp.

Pericolul Invizibil din Mare

Emmanuela Voutsina biolog marin la ELKETHE a explicat pentru ERT că anemonele de mare reprezintă un pericol major pentru înotători. „Aceste creaturi secretă un acid care provoacă arsuri severe durere intensă mâncărime și o erupție cutanată ce seamănă cu o arsură.”

Voutsina a subliniat că tentaculele anemonelor trebuie îndepărtate imediat cu ajutorul unui obiect dur precum un cartonaș evitând atingerea directă cu mâinile goale. Zona afectată trebuie apoi clătită cu apă de mare pentru a reduce durerea și inflamația.

Așa arată o anemonă de mare

Copilul țipa de durere-  O Fetiță de 4 Ani Suferă Arsuri Grave de la o Anemonă de Mare

 

Măsuri de Precauție pentru Scăldători

Anemonele de mare nu înoată liber ci se fixează pe stânci ceea ce le face periculoase în zonele cu substrat stâncos. Este esențial ca cei care frecventează astfel de plaje să fie conștienți de riscuri și să ia măsuri de precauție adecvate pentru a evita contactul accidental cu aceste creaturi.

Incidentul tragic de pe plaja Agios Georgios Pelasgias este un avertisment puternic pentru toți părinții și scăldătorii subliniind necesitatea vigilenței și informării corecte privind pericolele ascunse ale mării.

anemoni2

ΑΝΕΜΟΝΗ