Băncile au crescut dobânzile la împrumuturi în martie, potrivit Băncii Greciei

Băncile au crescut dobânzile la împrumuturi

Rata medie ponderată a dobânzii la depozitele noi a rămas neschimbată la 0,04% în martie 2022, în timp ce rata medie ponderată a dobânzii la creditele noi a crescut la 3,82%, rezultând că marja dobânzii dintre depozitele noi și creditele a crescut la 3,78 puncte procentuale.

Potrivit datelor Băncii Greciei, rata medie a dobânzii la depozitele cu durată convenită de până la 1 an de către gospodării a rămas aproape neschimbată, comparativ cu luna precedentă, la 0,13%.

Pe partea creditelor, rata medie a dobânzii la creditele de consum fără scadență fixă ​​(categoria care include creditele cu carduri de credit, creditele deschise și descoperirile de cont curent) a rămas neschimbată la 14,69%.

Rata medie a dobânzii la creditele de consum cu o anumită durată și dobândă variabilă a scăzut cu 18 puncte de bază, până la 11,19%.

Rata medie a dobânzii la creditele ipotecare cu rată variabilă a crescut cu 5 puncte de bază, până la 2,44%.

Ratele medii ale dobânzii la creditele de afaceri și profesionale fără scadență fixă ​​au rămas aproape neschimbate la 3,89%, respectiv 6,51%.

Rata medie a dobânzii la creditele de afaceri noi cu o anumită durată și dobândă variabilă a crescut cu 23 de puncte de bază în martie 2022, ajungând la 2,83%. Rata medie a dobânzii la împrumuturile cu rată variabilă acordate întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) a rămas aproape neschimbată la 3,17%.

De mâine, cererile pentru ciclul al doilea al programului de angajare pentru 4.000 de șomeri