Nemuritorul coșmar din Pelion și Volos Impact devastator ghid de călătorie ERT

Expediția ERT în regiunea Pelion a dezvăluit consecințele uluitoare ale distrugerii. Sate întregi sunt izolate, drumurile sunt deteriorate grav, casele și afacerile au fost reduse la ruine, iar hotelurile stau goale în timp ce problemele legate de furnizarea de apă devin tot mai acute.

În paralel, la Potistika, echipa de pompieri continuă căutările pentru un cuplu austriac dispărut. Peisajul pare desprins dintr-un coșmar, iar locuința cuplului a fost pur și simplu ștearsă de pe fața pământului.

Locuințele, afacerile și hotelurile din zonă au fost lovite puternic de furia naturii.

În Makryrachi izolat, pompierii s-au mobilizat pentru a transporta un bărbat de 88 de ani, care suferea de sângerare internă, la Spitalul Universitar din Volos, folosind un elicopter.

Armata a pus în aplicare resursele sale pentru a restabili legătura între satele Pelion.

De asemenea, nouă turiști germani au fost salvați în siguranță de pe plaja Chodri Ammos din sudul Pelionului cu ajutorul Gărzii de Coastă și transportați în Volos.

Volos se confruntă cu un adevărat coșmar al noroiului.

play-sharp-fill

Deși apele de ploaie s-au retras, orașul Volos rămâne adânc înfundat în noroi. Problemele legate de infrastructură sunt masive, rețeaua de furnizare a apei este complet devastată, iar locuitorii primesc apă doar la intervale de trei ore și asta numai pentru uz casnic, nu și pentru băut.

Comunitatea continuă să depună eforturi susținute pentru a elibera casele și afacerile de noroiul care le-a invadat.

Revărsarea râului Krausidona a fost atât de violentă încât a distrus complet o casă de pe malurile sale. Casa a fost spulberată, iar acum nu mai există decât o ruina și câteva fragmente de mobilier care amintesc de vremurile când locuința era locuibilă.

La câțiva metri distanță, drumul a fost surpat și pietrele uriașe au acoperit râul. Trecătorii se simt neputincioși în fața distrugerii imense și își fac semnul crucii.

Mașini, obiecte personale, coșuri de gunoi și chiar canapele au fost luate de ape și acoperite de noroi.

Cetățenii fac tot ce le stă în putință cu găleți, lopeți, mături și saci pentru a îndepărta noroiul din magazinele lor.

După lupta cu inundațiile, a început lupta pentru a găsi apă potabilă și pentru a face față mizeriei. Voloiții sunt într-o luptă continuă pentru supraviețuire.

Pentru a redeschide drumurile blocate, au fost aduse în acțiune chiar și excavatoare.

Daune inimaginabile

Locuitorii districtului OSE din Volos se confruntă cu pagube enorme. Apele furioase ale ploii au inundat locuințele, distrugând totul în cale, de la haine la aparate electrice.

Oprirea apei potabile în gospodării reprezintă o problemă majoră, deoarece rețeaua a fost complet distrusă. De abia de joi, alimentarea cu apă a început să fie reluată treptat, dar numai pentru câteva ore și cu apă nepotabilă.

 

 

 

 

Share the news with your friends