Ghid pentru Situații de Eliberare a Animalelor Capturate: Instrucțiuni din partea Secretariatului Special pentru Protecția Animalelor de Companie

Secretariatul Special pentru Protecția Animalelor de Însoțire a emis un ghid informativ privind modalitatea de eliberare a animalelor captive. Dacă întâlniți un animal prins într-o capcană și situația nu permite să fie salvat sau dacă este necesară utilizarea camioanelor sau a unei ambulanțe pentru a salva un număr mare de animale, sunați imediat la numerele oficiale de telefon ale Ministerului Sănătății și Bunăstării: 2131364020 sau 2131364935.

Operațiunea de salvare se desfășoară în parteneriat cu Protecția Civilă, Poliția greacă, Detașamentul de Pompieri, municipalitățile, organizațiile pentru protecția animalelor și voluntarii.

Dacă aveți nevoie de acces pentru a ajuta la salvarea animalelor sau doriți să vă implicați personal în salvarea animalelor cu vehiculul propriu în colaborare cu Secretariatul Special, puteți suna la numerele oficiale de telefon ale Ministerului Afacerilor Interne: 2131364020 sau 2131364935.

În plus, Organizația Non-Profit “Vocea Câinilor” a activat stația de pompieri PALAI din Galați pentru a primi animale rănite sau aflate în pericol. Acest spațiu este pus la dispoziție de Municipiul Galați și primarul Giorgos Markopoulos, pentru care exprimăm recunoștința noastră pentru colaborarea exemplară. Animalele de companie aduse vor fi înregistrate cu un cod separat, menționându-se locul de unde au fost preluate.

În cazul animalelor cu scopuri productive, Secretariatul Special colaborează cu un adăpost corespunzător. După consultare, animalele productive care necesită intervenție pot fi transportate acolo.