Krania Aspropotamos Trikala Poduri și drumuri distruse 70 de persoane blocate

Locuitorii din satul Krania Aspropotamou din Trikala se confruntă cu consecințele devastatoare ale vremii extreme aduse de furtuna Daniel. Apele învolburate ale pârâurilor Kraniotiko și Sklinasiotiko au provocat daune semnificative, distrugând podurile și drumurile din zonă și lăsând aproximativ 70 de oameni din sat izolați încă de ieri.

Konstantinos Zaraboukas, proprietarul tavernei La Korno, a relatat că toate legăturile cu satul au fost întrerupte din cauza inundațiilor. El a menționat: “Cel puțin 70 de persoane sunt blocate în Krania, podurile au fost distruse, drumurile au dispărut, și nu avem mijloace de comunicare.”

Ieri, pe pagina sa de afaceri de pe Facebook, Zaraboukas a împărtășit un videoclip care ilustrează amploarea inundației. Apele furioase au tras o betonieră chiar în fața magazinului său. Inițial, el și familia sa au luat în considerare să renunțe la afacerea lor, construită cu dragoste de-a lungul a două decenii, dar o schimbare neașteptată de vreme și apariția soarelui i-au determinat să rămână hotărâți să salveze cât mai mult posibil din interiorul magazinului.

Priveste filmarea

Zaraboukas a explicat: “Acum încercăm cu lopetile să protejăm ce mai putem înăuntru. Când am văzut soarele azi, ne-am simțit încurajați, pentru că ieri ne pregătisem să renunțăm la tot. Am mai trecut printr-o inundație mai mică în 2012. În acest moment, noroiul din magazin depășește 40-50 de centimetri, iar apa a înghițit cu siguranță jumătate din magazin. Cu toate acestea, acum problema noastră nu este prioritară; întregul sat se confruntă cu provocări uriașe, deoarece cei 70 de oameni blocați nu au nicio modalitate de a scăpa, având în vedere distrugerea podurilor și a drumurilor.”