El a înșelat 18 companii prefăcându-se că este un tehnician de telefonie mobilă

Dezvăluirile înșelătoriilor comise în toată Grecia de un bărbat de 51 de ani, care a contactat companii care se dădeau drept tehnician al unei companii de telefonie mobilă, sub pretextul că trebuie să anuleze cardurile de timp de antenă și să le extragă codurile, nu se termină.

Ancheta desfășurată de ofițerii de securitate Veria, care continuă după ce a fost identificat fraudatorul, a dus în aprilie 2023 la descoperirea a încă nouă cazuri cu fraude în valoare de 18 și jefuirea a 24.000 de euro. Folosind aceeași metodologie, tehnicianul în vârstă de 51 de ani a fraudat nouă firme din Salonic, Imathia, Pyla și Ciclade în februarie și martie 2023, de la care a obținut coduri de card în valoare totală de 8.223 de euro și le-a recuperat. a depus împotriva lui acuzația de înșelăciune profesională și ulterioară la Procurorul Veria.

Acțiunile bărbatului de 51 de ani au fost descoperite pe 21 aprilie 2023, când a reieșit că în perioada 18 noiembrie – 24 decembrie 2022, acesta a fraudat nouă chioșcuri, magazine de proximitate și alte magazine, mai exact două în regiunile Salonic și unul în Arcadia. și Attica, Imathia, Magnesia, Ceres, Trikala și Phokida, din care au fost extrase jetoane dintr-un total de 700 de carduri de difuzare în valoare totală de 15.809 euro.