Grecia: EFET întărește controlul asupra uleiului de măsline și avertizează împotriva fraudei – recomandări înainte de a cumpăra ulei de măsline

Agenția Greacă pentru Controlul Alimentelor (EFET) continuă să consolideze supravegherea și controlul calității uleiului de măsline, efectuând inspecții sistematice și prelevare de probe la unitățile de standardizare a uleiului de măsline și la companiile angro și cu amănuntul. Acest lucru vine ca parte a programului său anual de supraveghere oficială.

De asemenea, EFET ia această chestiune în serios și este pregătită să trateze rapoarte și plângeri credibile și bazate pe dovezi în cooperare cu alte autorități competente.

În anunțul său, agenția și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la creșterea cazurilor de fraudă în uleiul de măsline într-un moment în care numărul de rapoarte și plângeri pe care le primește este în creștere.

EFET a explicat: “Adulterarea în ulei de măsline este un tip de fraudă care poate cauza pierderi financiare consumatorilor și companiilor și reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică. Această fraudă amenință, de asemenea, încrederea consumatorilor și expune piața la riscuri semnificative care afectează legitimitatea în domeniu. de comerț și afaceri.”

Pentru a proteja consumatorii de această fraudă, EFET recomandă consumatorilor și întreprinderilor să urmeze următoarele măsuri:

Cumpărați ulei de măsline numai de la punctele de vânzare legale și stabilite sub supravegherea autorităților competente.

Examinați cu atenție eticheta uleiului de măsline, deoarece ar trebui să conțină categoria de vânzare a uleiului de măsline (EXTRA VERGIN, ULEI DE MĂSLINE, ULEI DE MĂSLINE, Unitatea de standardizare (EL) numărul de aprobare alfanumeric -40-_ _ _ ) și detalii ale persoanei responsabile pentru muncă.

Evitați să cumpărați ulei de măsline de la vânzătorii ambulanți (fără licență) și de la vânzători necunoscuți.

Și bazați-vă pe surse de încredere online atunci când cumpărați ulei de măsline de pe site-urile companiilor de producție sau comerciale care oferă garanțiile necesare și că obțin bonuri fiscale legale la primirea uleiului de măsline.

În cazul etichetării insuficiente sau a reprezentărilor nenaturale în ceea ce privește proprietățile senzoriale ale uleiului de măsline (cum ar fi gustul, aroma și culoarea), EFET încurajează consumatorii să ne contacteze la telefon 11717 sau prin intermediul site-ului său web pentru a depune un raport sau reclamație.

Asigurați-vă că vă protejați și să vă protejați sănătatea urmând aceste recomandări cruciale atunci când cumpărați ulei de măsline.

Share the news with your friends