Urgent: Un cutremur cu magnitudinea 4,6 pe scara Richter a lovit centrul Turciei.

Primite din surse oficiale din Turcia indică faptul că un cutremur de 4,6 pe scara Richter a zguduit regiunea centrală a țării la primele ore ale zilei de astăzi.
Potrivit celor publicate de Centrul Seismologic European al Mediteranei, epicentrul acestui cutremur a fost la 57 de kilometri sud-est de orașul Antigaman. Adâncimea focalizării a fost stabilită la 8 kilometri sub suprafața Pământului.
Echipele de salvare și urgență s-au deplasat imediat în zona afectată pentru a acorda asistența necesară și pentru a evalua eventualele pagube. Nu au fost raportate imediate victime sau pagube grave în urma cutremurului.


De remarcat că Turcia, datorită amplasării geografice, situată pe linii de cutremur, este adesea martoră la apariția acestor fenomene naturale. Autoritățile turce sunt dornice să consolideze măsurile de precauție și pregătirea pentru situații de urgență pentru a face față oricărei situații de urgență care ar putea apărea ca urmare a acestor fenomene și pentru a asigura siguranța cetățenilor și proprietăților din țară.