Cutremur din Taiwan: 7 morți, peste 700 răniți în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,4 – urmăriți videoclipuri șocante

O stare de panică a izbucnit în Taiwan după ce a fost lovit de un cutremur devastator în această dimineață. Măsurând 7,4 pe scara Richter, cutremurul a provocat un număr mare de victime și răniți, cel puțin șapte persoane au murit și alte peste 700 au fost rănite, potrivit rapoartelor autorităților.
Victime umane și pagube materiale

Numărul morților crește rapid, numărul răniților urcând la 711, în timp ce autoritățile spun că 77 de persoane sunt prinse sub dărâmăturile clădirilor, în timp ce operațiunile de căutare și salvare continuă pentru cei dispăruți.
Cutremurul a lovit orașul Hualien, un port cu o populație de aproximativ 100.000 de locuitori, unde clădiri importante s-au prăbușit, prinzând mulți locuitori sub dărâmături. Scene înfiorătoare ale clădirilor care se legănează periculos au fost văzute și în Hualien și în alte zone, stârnind îngrijorări cu privire la situația umanitară.


Cutremurul a fost resimțit până la Shanghai, în China, iar premierul japonez a anunțat că țara sa este pregătită să ofere asistența necesară, subliniind legăturile strânse dintre cele două țări.

Se crede că acest cutremur este cel mai puternic la care a asistat Taiwan în ultimii 25 de ani, aducând amintiri despre dezastrele anterioare, deoarece cutremurul care a lovit în 1999 a distrus aproximativ 50.000 de clădiri și a dus la moartea a mii de oameni.