Incendiu în Olimpia antică: autoritățile nu exclud posibilitatea unui incendiu

Alarma a fost declanșată astăzi în Old Olympia, unde apar noi puncte fierbinți unul după altul, iar incendiul amenință și case.

Autoritățile cred că în spatele incendiului din Olimpia Antică se află o încercare de a incendia Gange cu o armă de foc.

În momentul de față, potrivit rapoartelor, incendiul se află la doar 800 de metri de așezarea Paleovarvasina, iar situația este agravată de faptul că sistemul de stingere a incendiilor a fost activat de teama ca incendiul să se răspândească în jurul sitului arheologic din Olimpia Antică și dealul Kronos.

După ora 14:00 a fost trimis un apel la 112 pentru evacuarea locuitorilor din zonă cărora li se cere să se mute în Old Olympia.

La fața locului lucrează 38 de pompieri cu un grup de pietoni și 14 autovehicule, iar trei avioane de pompieri varsă apă din aer.

Forțele aeriene s-au mutat de la Paleovarvasina în Olimpia Antică pentru a evita ce e mai rău, deoarece incendiul este deja în sat.

Între timp, astăzi a izbucnit un incendiu în zona forestieră din Messinia, Glycoriz. Au fost mobilizate forțele terestre și aeriene.

Nu există nicio amenințare din partea din față a incendiului pentru nicio așezare, totuși vântul puternic în zona înconjurătoare complică munca pompierilor.

La fața locului lucrează 30 de pompieri cu 9 autovehicule și 6 avioane.

Share the news with your friends