Insula Mykonos se află în fruntea listei celor mai scumpe case din Insulele Ciclade

Rezumatul stirilor

Mykonos a ocupat primul loc pe lista celor mai scumpe insule Ciclade în ceea ce privește prețurile caselor, prețul mediu pe metru pătrat ajungând la 6.936 de euro, potrivit raportului Spitogatos Insights. Antiparos și Hydra s-au clasat pe locul doi, respectiv al treilea, în timp ce Samos a înregistrat cel mai scăzut preț mediu la 867 EUR pe metru pătrat.

Detalii de știri

Atena – Insulele Ciclade se află în fruntea listei celor mai scumpe case de vacanță de vânzare din Grecia, determinate de cererea mare și de interesul turistic puternic din ultimii ani, ceea ce a dus la prețuri semnificativ mai mari în comparație cu majoritatea zonelor din Attica.

Potrivit unui raport publicat de platforma Spitogatos Insights pe rețeaua de anunturi online Spitogatos, Mykonos ocupă primul loc cu un preț mediu pe metru pătrat de 6.936 de euro. Pe locul doi se află insula Antiparos, cu un preț mediu de 5.319 euro pe metru pătrat.

Insula Hydra din Golful Saronic s-a clasat pe locul trei cu un preț mediu de 5.000 de euro pe metru pătrat, urmată de Paros cu 4.559 de euro pe metrul pătrat, Santorini cu 4.153 de euro pe metrul pătrat, apoi Folegandros cu 4.028 de euro pe metrul pătrat și Kythnos. cu 4.000 de euro pe metru pătrat.

În afara Insulelor Ciclade, insula Spetses din Golful Saronic se află pe locul opt, cu un preț mediu de 3.800 de euro pe metru pătrat. Top zece este completat de insula Patmos cu un preț mediu de 3.775 de euro pe metru pătrat și Naxos cu 3.642 de euro pe metrul pătrat.

În schimb, Samos a înregistrat cel mai mic preț mediu pe metru pătrat la doar 867 de euro, ceea ce o face cea mai ieftină destinație dintre insulele menționate mai sus.