61 de persoane au fost arestate într-o singură zi sub acuzația de violență domestică în Grecia

Rezumatul stirilor

Atena Grecia – marți
Ministrul Protecției Cetățenilor, Michalis Chrysochoidis, a anunțat astăzi arestarea a 61 de persoane într-o singură zi, sub acuzații legate de violență domestică. Ministrul a explicat în cadrul unui interviu că aproape jumătate dintre aceste arestări au avut loc în regiunea Attica, ceea ce reflectă eforturile intense depuse de autorități pentru a reduce acest fenomen.

Detalii stiri:

Chrysochoides a adăugat că poliția s-a ocupat de 550 de incidente de violență domestică în ultimele săptămâni, ducând la arestarea a încă 350 de persoane. El a subliniat că există 63 de birouri specializate în cazuri de violență în familie repartizate între secțiile de poliție din țară, pe lângă prezența unor case sigure sub supravegherea poliției pentru protejarea victimelor.

Ministrul a mai dezvăluit că se bazează tot mai mult pe tehnologia „butonului de panică”, deoarece peste 2.000 de femei au instalat aplicația pe telefoanele lor mobile. Aproximativ 10 până la 20 de femei se adaugă la acest număr săptămânal, cu planuri de extindere a acestui serviciu pentru a include copiii și persoanele în vârstă pentru a spori protecția și siguranța pentru toate grupurile.

Comentând eficacitatea acestor măsuri, Chrysochoides a subliniat că este dificil de stabilit dacă violența domestică este în creștere sau dacă femeile se simt mai încrezătoare în raportarea unor astfel de incidente la poliție.

Aceste evoluții se încadrează în cadrul unei strategii cuprinzătoare de combatere a violenței domestice și de protecție a victimelor, întrucât autoritățile continuă să consolideze măsurile preventive și să ofere sprijinul necesar celor aflați în nevoie.