55 de incendii au izbucnit în toată Grecia în ultimele 24 de ore

Rezumatul stirilor

Grecia a fost martoră la izbucnirea a 55 de incendii în ultimele 24 de ore, care au necesitat eforturi intense din partea pompierilor și a forțelor de protecție civilă pentru a le controla. Eforturile au inclus combaterea incendiilor masive de pădure în mai multe zone, inclusiv Platanitis în Navpaktia, Karistos și Nea Artaki, unde au fost emise ordine de evacuare pentru rezidenții din unele dintre zonele afectate.

Detalii de știri

55 de incendii au izbucnit în diferite zone ale Greciei în ultimele 24 de ore, ceea ce face astăzi o altă zi dificilă pentru pompieri și forțele de protecție civilă. De ieri după-amiază (24 iunie) până astăzi (25 iunie) la ora 18:00, au fost tratate imediat 46 de incendii agricole, în timp ce echipele încă se luptă să stingă alte 9 incendii.

Eforturile de stingere a incendiilor în Platanitis Navpaktia

Incendii uriașe au izbucnit în Platanitis Navpaktia din districtul Itolokarnania și au atins proporții incontrolabile din cauza vântului puternic. La stingerea acestor incendii au participat 80 de pompieri, împreună cu trei grupuri de comando forestier și 26 de vehicule. De asemenea, sunt susținuți de 10 avioane și 3 elicoptere prin scăpare periodică de apă. Toate operațiunile sunt gestionate prin Centrul de operațiuni mobile OLYMPOS. Au fost emise ordine de evacuare pentru locuitorii din zonele Ano Platanitis, Nafpaktos, Molikrio și Vragica.

Controlul focului Caristos

În Karystos, s-au înregistrat progrese, deoarece incendiul a ajuns sub control parțial. La operațiuni au participat 38 de pompieri și 14 vehicule, sprijiniți de patru avioane și un elicopter.

Conținând incendiul Nea Artaki Evia

Incendiul a fost controlat la Nea Artaki, Evia. Au fost emise ordine de evacuare pentru locuitorii din zonele apropiate. La operațiuni au participat 61 de pompieri și 20 de vehicule, pe lângă 3 avioane și două elicoptere.

Un dezastru a fost evitat și în Markopolos datorită eforturilor a 46 de pompieri cu trei echipe de infanterie și 10 vehicule, precum și sprijinului aerian de la trei avioane. Ei au reușit să controleze focul în doar 15 minute.

În Palyabelo Fonitsa, eforturile a 15 pompieri și șase vehicule continuă pentru a stinge incendiul cu ajutorul a două avioane. În Poligyros, Halkidiki, incendiul a fost ținut sub control cu ​​participarea a 22 de pompieri și nouă vehicule, sprijinite de un elicopter pentru a arunca apă.