Infracțiunea de amputare a membrelor unei pisici din Salonic deschide ușa cercetărilor penale și ridică condamnări pe scară largă

Rezumatul stirilor

Salonic, Grecia – Procuratura a dispus o anchetă prealabilă după ce a primit o plângere privind o pisică suferită de răni îngrozitoare, întrucât trei dintre picioare i-au fost amputate.

Detalii stiri:

Conform directivelor șefului Parchetului din Salonic, Dimitris Smyrni, procurorul penal Anastasios Kisesis a ordonat poliției să efectueze o urmărire penală pentru a stabili identitatea făptuitorului. Crima investigată este clasificată drept torturarea unui animal prin mutilare. Aceste măsuri au venit după ce un reprezentant al unei organizații pentru protecția animalelor a depus un proces la Postul de Poliție Lagada.

De câteva zile, pisica se află sub îngrijirea medicului veterinar Kyriakos Agathgelides și este programată să fie supusă în curând unei noi intervenții chirurgicale pentru a instala membre protetice care îi vor permite să stea din nou în picioare.

Într-o declarație specială adresată agenției de știri din Grecia, dr. Agathgelides a explicat detaliile stării pisicii, spunând: „Acum o săptămână, pisica rănită a fost transferată la clinica mea. S-a dovedit că rănile au fost provocate cu un instrument ascuțit. întrucât punctele de tăiere erau drepte și precise nu putem face astfel de răni cu un bisturiu le-am trimis pozele „colegilor mei de la Universitatea Karditsa care au confirmat că rănile au fost cauzate de acțiunea umană”. El a adăugat că și al patrulea picior al pisicii a fost grav rănit.