UNESCO solicită interzicerea internațională a telefoanelor mobile în școli – Motivele invocate”

UNESCO, într-un efort de a îmbunătăți mediul educațional și de a proteja copiii, a cerut o interdicție internațională a telefoanelor mobile în școli.

Un raport al Organizației Națiunilor Unite susține această măsură, subliniind că smartphone-urile ar trebui eliminate din mediul școlar pentru a combate distracția elevilor, pentru a spori procesul de învățare și pentru a proteja copiii de potențiale agresiuni online.

Agenția UNESCO, care are responsabilitatea pentru educație, știință și cultură, a subliniat că există numeroase dovezi științifice care arată că utilizarea excesivă a telefoanelor mobile este asociată cu performanțe educaționale mai slabe.

UNESCO solicită interzicerea internațională a telefoanelor mobile în școli - Motivele invocate"

De asemenea, nivelurile ridicate de expunere la ecranele telefoanelor afectează stabilitatea emoțională a copiilor.

Această propunere vine ca o măsură pentru a crea un mediu educațional mai eficient, unde concentrarea și angajamentul elevilor pot fi sporite, iar impactul negativ al tehnologiei asupra performanței școlare să fie redus.

Prin interzicerea telefoanelor mobile în școli, UNESCO urmărește să promoveze o abordare mai sănătoasă a utilizării tehnologiei și să ofere un cadru mai sigur pentru copiii care sunt expuși riscurilor asociate cu mediul online.

 

Share the news with your friends