Atena: străzi periculoase și trotuare cu gropi

Plimbarea în Atena este acum nu numai imposibilă, ci și foarte periculoasă, indiferent cât de atent ai fi la fiecare pas. Cea mai mare dramă pentru cei care locuiesc sau lucrează în centrul Atenei este această idee uimitoare a unor autorități municipale cu privire la „Marea Promenadă” care a costat atât de mult încât prima încercare a fost făcută cu proiecte pe străzile principale ale Atenei și plantarea de palmieri, dar după eșecul aparent al primei concepții a ideii a urmat încercarea.A doua, dar acum cu platani.

Risipirea banilor, mai presus de orice, a ajuns la punctul de a sparge cu un ciocan mecanic marmura tare care a fost pusă între trotuar și canise, zdrobindu-l și înlocuind-o cu altele noi! Aceste acțiuni, care nu sunt un simplu picnic, îi deranjează pe atenieni de ani de zile, în timp ce, în același timp, capitala este păzită fie de EL.AS. Sau de la poliția municipală.

Doar unii membri ai poliției municipale, fără insigne, dar în civil, se plimbă pe străzi și împart avize mașinilor parcate ilegal, pentru că acestea sunt venituri pentru municipalitate. Pe lângă lucrările nesfârșite „Marea Promenadă” care deranjează pietonii și îi expun în orice moment la riscul de accidentare, trotuarele fiind pline de capcane de la lucrări, iar praful rezultat din tăierea marmurei și a altor materiale domină trotuarele, străzi și pietoni care nu pot respira.

Totodată, trotuarele sunt umplute cu găuri care au fost deschise ca urmare a tasării terenului sau a înlăturării părților acestuia din cauza lucrărilor vechi și a deteriorării acestora.De remarcat este faptul că majoritatea căilor pietonale au devenit locuri. pentru parcarea motocicletelor, în timp ce situația a ajuns în punctul în care motocicletele hoinăresc pe trotuare și șoferii se plimbă pentru a face loc pentru… Pietonii, fie pentru a-și parca mașinile, fie pentru a evita ambuteiajele, fie pentru a merge împotriva curgerii (în sensul drumului).

Dacă îndrăznești să protestezi, vei auzi insulte și amenințări, fără posibilitatea de a fi lovit cu pumnii.Trecările de pietoni semnalizate au fost și ele transformate în parcări pentru mașini și motociclete, obligând pietonii să se deplaseze mai degrabă pe străzi decât pe trotuare. Tot acest spectacol tragic este trăit zilnic de cei care se deplasează în centrul Atenei și tot mașinile de livrare sunt cele care se deplasează (mai ales noaptea) pe străzi, pe trotuare, făcând manevre periculoase, sparg oglinzile mașinilor parcate. și claxonând spre dreapta pentru a vă depăși în timp ce conduceți.
Unii iubitori de animale contribuie, de asemenea, la crearea acestui climat negativ în Atena în felul lor unic, în special în regiunea Exarchia. Deoarece îi obligă pe oameni să privească în mod constant în jos pe unde mergeți din cauza prezenței excrementelor de câine, proprietarii nu au responsabilitatea de a ridica excrementele animalelor de companie. Pe de altă parte, sunt prezenți fără adăpost și dependenții de droguri, dar și dealeri de diverse substanțe.

Share the news with your friends