Taxe de trafic: platforma myCAR a AADE deschisă pentru plata lunară – Cum se calculează

Taxe de trafic: platforma myCAR a AADE

A fost lansată platforma AADE myCAR pentru plata lunară – Calcul pas cu pas.

Mai exact, este vorba de serviciul „Calculul taxelor pentru transferul unui pasager sau vehicul cu două roți”, pe care părțile interesate îl pot găsi fie la gov.gr în secțiunea „Cetățean și de zi cu zi” și subsecțiunea „Transport”, fie direct, pe platforma https: //drivers-vehicles.services.gov.gr/public/ipologismos-telon-metavivasis .
Cu noul serviciu, cetățenii pot calcula acum taxele (licență și transfer) necesare pentru transferul unui vehicul. În plus, aceștia pot localiza într-un singur punct cele aproximativ 80 de conturi bancare ale tuturor unităților regionale ale țării în care se plătesc taxele, în funcție de serviciul de transport la alegere, pentru a finaliza transferul autovehiculului.

Procedura de calcul a taxei de înmatriculare și a taxelor de transfer al vehiculului este foarte simplă.

• Număr de TVA al proprietarului

• numărul de înmatriculare al vehiculului în curs de transfer

• procentul de proprietate care urmează să fie transferat

• eliberarea unui document

• serviciu unde va avea loc transferul.

Apoi se calculează automat taxele de licență și transfer și, alături de sumă, sunt afișate IBAN-urile conturilor bancare, la care se poate face depunerea. Se observă că, pentru fiecare regiune care va face parte din sistemul electronic de plată DIAS cu coduri RF (în loc de IBAN), va fi afișat codul RF, astfel încât plata să poată fi efectuată la orice bancă cu prezență fizică sau electronic.

Noua modalitate de calculare a taxelor de inmatriculare si transfer auto, usureaza mult cetatenilor, intrucat nu mai este necesara dublarea transferului persoanei interesate catre KEP sau catre regiune si banca pentru calcularea si respectiv plata taxelor. , înainte ca procesul de transfer să fie finalizat.

Platforma este primul pas pentru transferul digital al unui vehicul, care va fi finalizat în viitorul apropiat. Se urmărește ca procesul să fie finalizat pur digital, fără prezentarea vreunui document justificativ (cerere de mână, Certificat de Inspecție Tehnică KTEO, certificat de neplată a taxelor de circulație etc.).

Acesta este implementarea unui alt proiect din acordul de program dintre Ministerele Guvernului Digital și Transporturilor și Infrastructurii, bazat pe direcțiile miniștrilor Guvernului Digital, Kyriakos Pierrakakis și Transporturilor și Infrastructurii, Costas Karamanlis.

Platforma a fost concepută și implementată de către Secretariatul General pentru Guvernare Digitală și Simplificare a Procedurilor sub supravegherea Secretarului General Leonidas Christopoulos, în cadrul Programului Național de Simplificare a Procedurilor (EPAD).

Taxe de trafic: platforma myCAR a AADE deschisă pentru plata lunară - Cum se calculează

Un cutremur cu magnitudinea 3,9 a lovit Iraklio, fără pagube raportate