Accident la Școala 149 Municipală din Atena Tencuiala căzută de pe tavan provoacă îngrijorare în rândul părinților și profesorilor

Un incident nefericit a avut loc în timpul pauzei când tencuiala de pe tavan s-a prăbușit, rezultând rănirea a trei copii, cu toate că, din fericire, rănile lor au fost minore. Unul dintre copii a fost dus la spital din motive de precauție.

În urma acestui eveniment, școala a fost agitată, iar profesorii au făcut tot posibilul să informeze părinții despre starea copiilor lor. Reacțiile părinților și a tutorilor au fost foarte puternice, iar aceștia au subliniat faptul că clădirea școlii este veche și suferă de numeroase probleme.

Asociația Profesorilor P.E. „Parthenonul” a emis următorul anunț:

Accident la Școala 149 Municipală din Atena Tencuiala căzută de pe tavan provoacă îngrijorare în rândul părinților și profesorilor

“Dragi colegi,

Cu puțin timp în urmă, am avut un incident la Școala Primară 149 din Atena, în care o bucată de tencuială s-a desprins în timpul pauzei. Din fericire, trei elevi au suferit doar răni ușoare. Această situație ne amintește din nou că avem de-a face cu clădiri vechi și prost întreținute sau deloc întreținute. Ne arată cât de nesiguri suntem și cât de nepregătiți suntem pentru următorul incident, fie că este vorba de condiții meteorologice nefavorabile sau de un cutremur.

Accident la Școala 149 Municipală din Atena Tencuiala căzută de pe tavan provoacă îngrijorare în rândul părinților și profesorilor

Școlile din centrul Atenei, pe care Municipiul Atenei nu găsește fonduri să le renoveze sau să construiască altele noi, continuă să fie o sursă de îngrijorare. În timp ce investesc în alte proiecte, cum ar fi regenerarea Grădinii Botanice, copiii noștri sunt ținuți în clădiri nesigure sau în containere. Ne confruntăm zilnic cu politica cost-beneficiu și cu faptul că viața noastră nu are valoare pentru guvern, Autoritatea Municipală și Regiune.

Îi reamintim colegilor noștri că, sub responsabilitatea Municipiului Atena, în 2018 am pierdut un teren care era destinat construirii unei noi săli de clasă pentru Școala Primară 149. Astăzi, în acel loc există o spălătorie auto, iar studenții noștri sunt cei care au plătit pentru această pierdere.

În plus, în 2019, un control de sănătate a dezvăluit numeroase probleme, cum ar fi toalete inadecvate cu probleme structurale și lipsa robinetelor în vestibule, iar ușile aveau nevoie urgentă de înlocuire.

Asociația noastră va participa la ședința Confederației Supreme a Părinților din 16 septembrie pentru a discuta despre problemele legate de construcția școlilor noastre. În colaborare cu sindicatele educaționale, asociațiile de părinți, colegii și părinții, vom lupta pentru școlile și educația pe care le merităm.

Cerem:

Un control direct efectuat de serviciile competente ale Municipiului pentru a stabili dacă clădirea este sigură pentru studenți și colegi.
Un angajament din partea Municipalității Atena pentru construirea unei noi unități de învățământ în viitorul apropiat pe un teren sau într-o zonă desemnată.
Continuăm mobilizarea în Municipiul Atena pe data de 18 septembrie. Ora și detalii vor fi anunțate în curând, iar sindicatul va declara o oprire a muncii în acea zi.”

Share the news with your friends