Guvernul elen intenționează să introducă pedepse mai dure pentru incendiere în urma unui val de incendii de vegetație

ATENA, GRECIA — Autoritățile elene plănuiesc pedepse mai dure pentru incendiere – în același timp cresc amenzile la de 10 ori nivelul actual – în urma unei serii de incendii majore care au provocat deja mai multe pagube decât totalul anual pentru 2022.

Ministrul Protecției Civile, Vassilis Kikilias, a declarat că detaliile măsurilor vor fi anunțate luna viitoare, dar a adăugat că amenzile pentru provocarea intenționată sau din neglijență a incendiilor se vor egala cu sancțiunile impuse în urmă cu doi ani pentru maltratarea animalelor.
Aceștia sunt pedepsiți cu amendă de până la 50.000 de euro (55.000 de dolari) și cu închisoare de până la 10 ani.

„Sunt nevoit să spun că următorul sezon de incendiu ne va găsi într-o situație diferită”, a spus Kikilias într-un interviu acordat Ministerului de Externe. „Nu sunt doar sancțiunile – amenzile vor crește de zece ori – dar avem nevoie de o… schimbare de mentalitate.”

El a adăugat că schimbările vor include programe școlare și inițiative locale pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la prevenirea incendiilor forestiere.

Grecia s-a confruntat cu 10 incendii majore luna trecută, inclusiv cele din afara Atenei și de pe insula Rodos, în timpul a trei valuri de căldură consecutive.

Peste 500 de kilometri pătrați (aproape 200 de mile pătrate) de teren au ars până acum în acest an, mai mult de dublu față de totalul anual din 2022, potrivit Sistemului European de Informații privind Incendiile Forestiere, o agenție a UE care urmărește daunele provocate de incendiile de sălbăticie folosind sateliti de date. .

Share the news with your friends