Astăzi pe lacul Plastira va fi arborat cel mai mare steag grecesc din lume

În 1943, ca parte a evenimentelor dedicate aniversării a 80 de ani de la distrugerea completă a satelor lacului Plastira de către invadatorii italieni și germani, astăzi va avea loc un eveniment special pe lacul Plastira cu baloane cu aer cald.

După cum se menționează în anunțul primăriei, la ora 19:00, str. La Plaz Pezoulas, două baloane vor ridica cel mai mare steag grecesc din lume, acoperind o suprafață de 1.500 de metri pătrați.

Steagul a fost ridicat pentru prima dată în 2021, în legătură cu aniversarea a 200 de ani de la Revoluția Greacă, în municipiul Lacul Plastiira. Saxofonistul de renume internațional domnul Dimitris Vasilakis va fi prezent la ridicarea drapelului în acest an, cu muzică aleasă pentru saxofon.

Evenimentul este organizat de Clubul Aeronautic al Greciei, în cooperare cu OLYMPIC BALLOONS Aviation Company și Municipality of Plastiira Lake, și este deschis publicului.

După lansarea baloanelor, în jurul orei 19:30 seara, în teatrul în aer liber din Pezula va avea loc un concert de două ore al trupei „Gypsies On Paradise”.

În ceea ce privește faptele istorice, scopul evenimentului este de a produce material audio-vizual care să promoveze Lacul Plastira ca destinație turistică montană cu oportunități unice, precum de ex. Zboruri cu balonul cu aer cald. În acest scop, în zona Lacului Plastira se vor desfășura tururi aeriene cu baloane dimineața la răsărit și la ora 07:00 seara până la apus, duminică, 3 septembrie și luni, 4 septembrie.

Share the news with your friends