Sindicatul din sectorul public face apel la o grevă națională în Grecia pe 28 februarie

Cel mai mare sindicat din sectorul public din Grecia, ADEDY, și-a anunțat apelul pentru o grevă de 24 de ore pe 28 februarie.

Decizia vine în cadrul unei campanii de îmbunătățire a condițiilor de muncă și realizarea drepturilor angajaților din diverse sectoare.
Cererile sindicatului sunt variate, cerând salarii mai mari și angajând mai mulți lucrători în sănătate și educație, cu accent pe stoparea politicilor care afectează negativ viețile muncitorilor. Sindicatul a subliniat, de asemenea, importanța punerii capăt deteriorării serviciilor publice ca urmare a penuriei de personal și a finanțării reduse.
Într-o declarație adresată presei, ADEDY a spus: „Ne străduim să asigurăm o viață cu drepturi, cerem creșteri reale de până la 10% și refuzăm să acceptăm o ușoară creștere zilnică de 1,50 euro. De asemenea, solicităm măsuri imediate pentru a combate creșterea inflației.”
Acesta este un pas serios spre satisfacerea cererilor muncitorilor și îmbunătățirea condițiilor de viață și de muncă din țară.