New Philadelphia: Șapte înalți oficiali ELAS demiși cu efect imediat din cauza uciderii unui tânăr fan

După uciderea unui tânăr fan de către huliganii croați și complicii lor greci și evenimentele dramatice care au avut loc luni seara în Nea Philadelphia, ministrul Protecției Civile, Iannis Ikonou, a anunțat eliberarea a șapte ofițeri ELAS.

Domnul Ikonomou și-a exprimat tristețea pentru adolescentul decedat și a vorbit despre incidentul inacceptabil și inacceptabil care a implicat trecerea frontierei cu Grecia de către suporterii Dinamo Zagreb și „eșecul” poliției în domeniul prevenției și descurajării.

Ministrul Protecției Civile, de fapt, lasă deschisă posibilitatea unor noi arestări și afirmă că problema responsabilității persoanelor relevante pentru acest incident anume nu se va încheia doar cu eliberarea acestora.

„În primul rând, aș dori să exprim sincerele mele condoleanțe rudelor decedatului.

Sportul nu este un loc pentru violență și, din păcate, în ciuda eforturilor mari, mai ales după uciderea lui Alkis Cabanos, nu am reușit încă să învingem violența fanilor.

Vom continua să lucrăm în această direcție, mai sistematic și mai intens, dar este clar că avem nevoie de mult mai mult sprijin la toate nivelurile: sport, educație, politică și mai larg social.

Acum este timpul pentru cooperare și eforturi comune, nu conflict și confruntare, care nu oferă nimic.

Problema este profundă, radicală și paneuropeană, fiind implicați fani din diferite țări.

Guvernul și autoritățile competente, conduse de Asociația Elenă de Fotbal, iau toate măsurile necesare și se consultă constant cu toate organismele implicate, deoarece ne așteptăm ca meciuri importante ale UEFA să se dispute pe teritoriul Greciei în zilele următoare.

În ceea ce privește faptul că suporterii lui Dinamo Zagreb au trecut granița cu Grecia și deplasarea acestora în interiorul țării și la locul incidentului, acest lucru este inadmisibil și inacceptabil, nu a fost posibil să se împiedice, motiv pentru care s-a luat decizia de a elibera persoane responsabile din funcțiile lor”, a spus ministrul Protecției Civile.

Share the news with your friends