Acțiuni de Aplicare Riguroasă împotriva Șezlongurilor Ilegale: 16 Arestări în Ciclade și Insulele Ionice

Autoritățile elene au demarat acțiuni viguroase pentru a asigura conformitatea cu legislația privind utilizarea plajelor în regiunile Ciclade și Insulele Ionice. Ministerul Protecției Cetățenilor a anunțat că se desfășoară verificări intense pentru a monitoriza respectarea normelor și pentru a aplica măsuri automate împotriva încălcărilor.

În perioada 4-6 august 2023, au fost efectuate 16 arestări ale persoanelor responsabile de magazine și afaceri ce au fost găsite vinovate de diverse încălcări.

Încălcările constatate au inclus:

Amplasarea ilegală a șezlongurilor și umbrelelor pe plajă fără permisiunea autorităților competente.
Depășirea spațiului alocat prin ocuparea unei suprafețe mai mari decât cea permisă.
Utilizarea zonelor arheologice pentru afaceri și blocarea accesului la mare prin amplasarea necorespunzătoare a scaunelor și umbrelelor.
Iată câteva exemple concrete de acțiuni întreprinse:

Pe insula Mykonos:

A fost arestat un manager de afaceri pentru amplasarea a 26 de seturi de scaune și umbrele pe o plajă de 300 mp, fără o licență corespunzătoare.
Un operator de magazin medical a fost arestat pentru instalarea unui set de scaune și umbrele pe o suprafață de 300 mp, fără licență.
Managerul unui magazin de sănătate a fost arestat pentru ocuparea unei plaje de 1100 mp cu 133 de seturi de scaune și umbrele, depășind autorizația.
Pe insula Syros:

Proprietarul unui magazin de interes medical a fost arestat pentru amplasarea a 7 seturi de scaune și umbrele la mai puțin de 5 metri de litoral, împiedicând accesul public la mare.
Managerul unui magazin de sănătate a fost temporar arestat pentru amplasarea a 10 seturi de scaune și umbrele într-un mod similar.


Pe insula Milos:

Managerul unui magazin medical a fost temporar arestat pentru amplasarea a 41 de seturi de scaune și umbrele într-o zonă arheologică fără avize corespunzătoare.
Pe insula Serifos:

Proprietarul unei cantine mobile a fost arestat pentru instalarea umbrelelor și șezlongurilor pe nisip fără licență.
Pe insula Zakynthos:

Directorul unui restaurant-bar a fost arestat pentru instalarea a 30 de seturi de scaune și umbrele fără licență.
Proprietarul unui restaurant-bar a fost arestat pentru instalarea a 60 de seturi de scaune și umbrele fără licență.
În totalitatea cazurilor, autoritățile competente au fost informate cu privire la acțiunile ulterioare. Eforturile pentru monitorizarea legalității pe plaje vor continua.

 

 

 

 

Share the news with your friends