Tragedie în Nea Philadelphia: un fan AEK a fost ucis într-o confruntare cu fanii croați

Brutalitatea fără precedent care a avut loc în afara stadionului AEK „OPAP Arena” din New Philadelphia s-a transformat luni seara într-o tragedie.

Înaintea meciului de fotbal, în timpul confruntării dintre suporterii greci și croați, o persoană a fost ucisă, iar altele au fost rănite.

Potrivit informațiilor poliției elene, după o bătaie între suporteri în apropierea stadionului „OPAP ARENA” din Nea Philadelphia seara, un tânăr grec de 22 de ani a fost transportat la spital, unde a murit în urma rănile lui.

În urma incidentului, un total de nouă persoane au fost rănite. Printre răniți se numără trei greci și cinci croați, care au fost transportați la spital.

Evenimentele îngrozitoare au urmat acțiunilor provocatoare ale suporterilor croați de la Dinamo Zagreb, care au călătorit de la Zagreb la Atena în ciuda interzicerii deplasării suporterilor de la UEFA.

Faptul că o falangă de huligani croați a traversat autostrada națională și a ajuns în Attica fără ca forțele de poliție să oprească vehiculele nicăieri, în ciuda faptului că sunt conștienți de interzicerea mișcării organizate a fanilor, ridică întrebări uriașe.

Pe rețelele de socializare se susține că alături de huliganii lui Dinamo Zagreb în afara stadionului AEK din Nea Philadelphia, au mai fost și suporteri Panathinaikos și au atacat împreună fanii AEK în incinta OPAP Arena.

Forțele de securitate sosite la locul incidentului au prevenit incidentul folosind mijloace chimice, și au arestat 91 de persoane care participau la confruntare, care au fost audiate în departamentul de securitate.

Arestatul va fi transferat în această dimineață la parchet.

Share the news with your friends