Descoperire șocantă în Amaliada. O viperă găsită agățată de frânghia de rufe

O știre neașteptată a venit din Amaliada, când un proprietar de casă a descoperit o viperă înfășurată în jurul frânghiei de rufe. Situația a fost considerată extrem de periculoasă deoarece în zona respectivă au fost observate și alți șerpi, iar faptul că această viperă era mică sugera prezența mamei sale în apropiere.

Persoana intervievată pentru ziarul “Patris” a subliniat că există o problemă cu șerpii în zonă în acest an și s-a arătat îngrijorată în special pentru că în casa vecină locuiește o familie cu două fetițe care se joacă des în curte.

Vipera este o reptilă de dimensiuni medii, rar depășind lungimea de un metru. Are un corp cilindric și culori diferite în funcție de sex: masculii sunt de culoare cenușie, iar femelele sunt mai deschise la culoare. Corpul lor este acoperit cu solzi, inclusiv capul.

Pe spate, viperii au desene în zig-zag de culoare închisă, iar pe cap formează literele X sau L. Femelele sunt mai mici decât masculii și au capul mai lat și distinct de corp. Coada lor este scurtă. Acești șerpi au o vedere puternică, inclusiv în întuneric, și irisul ochilor lor se adaptează la intensitatea luminii.

Maxilarul lor superior este dotat cu doi dinți ascuțiți și mai mari decât ceilalți, care sunt conectați la glande care produc venin. Vipera este întâlnită în zonele de pe malurile râurilor, în special în apropierea formațiunilor stâncoase, deoarece au capacitatea de a se cățăra și a înota.