Domna Michailidou: Totul este pregătit pentru începerea noului an școlar – 75.000 de locuri în grădinițe

Numărul de locuri disponibile pentru sugari în creșele pentru vârstele 0-2,5 ani va crește semnificativ, ajungând de la 25.000 la 75.000, triplându-se, a anunțat Domna Michailidou, ministra adjunctă a Educației și Cultelor, într-un interviu pentru ERT.

Ea a explicat că prin alocarea a 200 de milioane de euro, vor fi acoperite peste 50% din costurile construirii de noi creșe, astfel încât într-un interval de trei ani să se ajungă la 75.000 de locuri în total. Ea a dat asigurări că cărțile școlare vor fi distribuite elevilor înainte de începerea anului școlar, programată pe 11 septembrie.

Domna Michailidou a declarat că preocupările cu privire la disponibilitatea locurilor în creșe sunt acum neîntemeiate, deoarece vor fi deschise noi creșe, cum ar fi cea din Pserimos. De asemenea, ea a menționat că listele pentru profesorii suplinitori vor fi făcute publice în curând.

În ceea ce privește evaluarea cadrelor didactice, Domna Michailidou a subliniat că se va ține cont de părerile Organizației Profesorilor din Grecia (OLME). Ea a menționat că evaluarea profesorilor este un proces atent desfășurat de trei evaluatori diferiți, iar profesorii au dreptul să conteste evaluarea lor.

Pentru a asigura un cadru uniform în învățământul preșcolar, regulile vor fi aceleași pentru creșele private și cele municipale. Educația preșcolară nu se va limita doar la grădinițe, ci va începe de la vârsta sugarilor, pentru a asigura o tranziție lină în procesul educațional și pentru a depista eventualele probleme sau nevoi speciale ale copiilor încă de la o vârstă fragedă.

Domna Michailidou: Totul este pregătit pentru începerea noului an școlar – 75.000 de locuri în grădinițe

În ceea ce privește aprovizionarea cu cărți școlare, Domna Michailidou a subliniat că toate școlile au primit manualele pentru elevi, iar această realizare a eliminat anxietatea părinților și a elevilor cu privire la lipsa acestor resurse. Ea a reiterat importanța recrutării de profesori permanenți pentru stabilitatea sistemului educațional.

În ceea ce privește viitoarele concursuri pentru ocuparea posturilor de profesori, Domna Michailidou a menționat că există discuții în curs cu privire la organizarea unui concurs scris prin ASEP, dar nimic nu este decis încă.

În încheiere, s-a accentuat necesitatea sprijinului pentru copiii cu nevoi speciale, cum ar fi cei cu autism, și s-a subliniat importanța unei abordări specializate pentru programul All-Day, care extinde orele de școală pentru copii.

În procesul de evaluare a profesorilor, se va asigura o diversitate a evaluatorilor pentru a reflecta domeniile de expertiză ale cadrelor didactice.

Share the news with your friends