Fraudele telefonice sub pretextul Market Pass din Patras și Evia – Cum au căzut în capcana un bărbat de 78 de ani și unul de 39 de ani

Au fost raportate recent noi cazuri de înșelăciuni comise împotriva cetățenilor nevinovați sub pretextul Market Pass, iar forțele de poliție au intervenit în aceste situații.

Prima victimă a fost un bărbat în vârstă de 78 de ani din Patras. Individul vinovat s-a prezentat drept asistent contabil și a reușit să-l convingă pe bătrân să-i furnizeze codurile ebanking, promițând că va credita contul bătrânului cu suma de 450 de euro, sub pretextul unui abonament pentru piață. Din păcate, bătrânul a fost înșelat, iar mai târziu și-a dat seama că din contul său lipseau aproape 7.500 de euro.

Al doilea incident a avut loc în Evia, unde o femeie de 39 de ani a devenit victimă. Individul s-a prezentat ca fiind fiul contabilului ei și i-a solicitat codurile bancare, susținând că aceasta ar urma să primească o indemnizație. Cu toate acestea, a doua zi, femeia a descoperit că din contul său lipseau 2.260 de euro.