Îngrijorare cu privire la Ploșnițele de Pat care Se Răspândesc în Grecia pe Măsură ce Devin o Problemă în Paris

Ploșnițele de pat sunt o preocupare atât în Paris, cât și în Grecia, deoarece această “insectă călătoare” se deplasează cu ușurință și a fost observată în mai multe zone turistice din Grecia. Această problemă nu este una nouă, a subliniat Giorgos Lambrou, președintele Asociației Elene a Pesticidelor Insecticide (SEAME), într-o emisiune la ERT.

Îngrijorare cu privire la Ploșnițele de Pat care Se Răspândesc în Grecia pe Măsură ce Devin o Problemă în Paris

Această insectă călătoare poate fi găsită în bagajele turiștilor și poate călători oriunde în lume. Ea poate fi găsită și în mijloacele de transport public, cum ar fi vapoarele, avioanele sau autobuzele. Ploșnița își caută adesea un loc greu accesibil pentru a-și face cuib, ceea ce duce la infestarea extinsă și la mușcături, care pot fi extrem de neplăcute.

Această problemă poate apărea în hoteluri, tabere, centre de găzduire a refugiaților și imigranților, sau chiar în apartamentele obișnuite. Cu toate acestea, nu este necesar să intrăm în panică, deoarece există soluții integrate de management.

Este important să nu recurgem la măsuri extreme sau la folosirea nesăbuită a substanțelor chimice care pot pune în pericol sănătatea noastră, cum ar fi pulverizarea lor pe suprafețe care vin în contact cu pielea, cum ar fi canapele, saltele sau scaune.

În Atena, ploșnițele de pat sunt mai frecvente în sezonul estival, când numărul turiștilor crește semnificativ. Această problemă nu se limitează doar la centrul Atenei, ci se întâlnește în întreaga Grecie, în special în zonele turistice.

Share the news with your friends