DYPA: Începând de mâine solicitanții pot aplica pentru noul program de pregătire destinat celor șomeri

Începând cu ziua de luni 22 ianuarie va fi deschisă perioada de depunere a cererilor pentru noul program de ocupare și formare dedicat a zece mii de șomeri oferit de DYPA.

Persoanele interesate vor putea depune cererile începând cu ora dimineața având posibilitatea să aplice pentru inovatorul “Program de granturi pentru afaceri pentru angajarea șomerilor cu vârsta între 25 și 45 de ani”. Scopul acestui program este de a pregăti 10.000 de șomeri și de a crea 7.500 de noi locuri de muncă cu normă întreagă.

Conform acestui program companiile care intenționează să angajeze șomeri pe o perioadă de șase luni într-un post nou vor primi o subvenție de până la 100% din costurile totale (salariu și contribuții) cu o limită maximă de 6.132 de euro.

Toate companiile interesate să participe pot depune cererea exclusiv online fie prin intermediul platformei de servicii electronice DYPA (dypa.gov.gr) fie prin intermediul gov.gr la adresa următoare: www.gov.gr.

După depunerea cererii consilierii de angajare DYPA vor identifica candidații cu calificările necesare conform specificațiilor companiei.

Fiecare afacere va selecta ulterior beneficiarul care va urma un program rapid de formare online de 80 de ore în abilități ecologice sau digitale la alegere. După finalizarea instruirii societatea va proceda la angajarea șomerului.

Bugetul total al programului de ocupare a forței de muncă este de 41.331.600 EUR și este finanțat din Fondul de Redresare și Rezistență.Pentru mai multe informații, cei interesați pot accesa următoarea adresă: www.dypa.gov.gr.