Situația adopțiilor ilegale din Chania: Cereri pentru identificare prin ADN din partea cuplurilor străine

Cupluri din străinătate, care au aflat despre cazurile de adopții ilegale și trafic de copii din Chania, au călătorit până în Creta și au solicitat autorităților de urmărire penală permisiunea de a efectua teste ADN pentru identificarea copiilor.

Aceste persoane dispun de informații despre mamele surogat implicate în aceste cazuri. Până acum, două cupluri au primit aprobarea pentru a efectua teste ADN și a-și urmări copiii.

Într-unul dintre aceste două cazuri, un cuplu susține că sunt părinții gemenilor născuți recent (14/8) dintr-o mamă surogat de origine georgiană.

Situația adopțiilor ilegale din Chania: Cereri pentru identificare prin ADN din partea cuplurilor străine

Este important de menționat că cei patru nou-născuți, care provin din mame surogat și se află în unitatea de neonatologie a spitalului din Chania, vor rămâne acolo până când se va realiza identificarea lor. În plus, se așteaptă să se nască încă un copil în zilele următoare.

Între timp, investigațiile continuă fără întrerupere, iar în acest stadiu se așteaptă rezultatele testului ADN pentru unul dintre cele două cupluri.

Patru persoane au fost plasate în arest preventiv
Este de menționat că, în ziua de luni (14/8), proprietarul unei clinici de fertilitate, medicul ginecolog, embriologul clinicii, secretarul structurii și o femeie acuzată că a acționat ca intermediar au fost arestați preventiv.

Moașa clinicii, biologul clinicii, un angajat al clinicii și o altă femeie acuzată de intermediere în adopții ilegale au fost eliberați sub restricții, conform informațiilor furnizate de ERT.

Procesul lung de investigații de la Parchetul din Chania a început în ziua de duminică (13/8).

Share the news with your friends