Mitsotakis: Închiderea Fan Cluburilor și Mai Mult Control în Organizațiile Sportive

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis și președintele UEFA, Alexander Ceferin, au emis declarații referitoare la violența provocată de suporteri.

După o întâlnire la Megaros Maximos, președintele UEFA, Alexander Ceferin, a comparat violența suporterilor cu un “cancer”. El a subliniat că evenimentele tragice recente, generate de violența inexplicabilă perpetrată în numele fotbalului, necesită atenție urgentă.

Ceferin a subliniat că indivizii care recurg la agresiuni în numele sportului nu pot fi considerați cu adevărat fani, ci sunt o minoritate care distorsionează spiritul jocului. El a făcut un apel la o acțiune concertată pentru a eradica această problemă nu doar din fotbal, ci și din întreaga societate europeană.

“Este momentul ca toată lumea să se implice în combaterea acestei probleme și să contribuie la eradicarea acestui comportament nociv. Trebuie să acționăm nu doar în sfera fotbalului, ci și în rândul întregii societăți.

În urma discuțiilor cu premierul, ne-am asumat responsabilitatea și am decis să întreprindem măsuri puternice pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente. Avem un angajament ferm și vom depune eforturi susținute pentru a rezolva această problemă”, a concluzionat Ceferin.